Miniolympialaiset pidetään Koskenkorvalla

Pariisin olympiakisat lähestyvät, mutta sitä ennen vuoron saavat Miniolympialaiset Koskenkorvalla tiistaina 9.7. klo 18. Honkalanmäen kentän leikkimielisessä yleisurheilutapahtumassa kierretään liikuntapisteeltä toiselle suoritusmerkintöjä keräten. Miniolympialaisissa on perinteisesti eri lajikokeiluita, mutta myös pisteitä, joissa hyödynnetään yleisurheiluvälineitä sekä yleisurheilun suorituspaikkoja erilaisiin tehtäviin.

Miniolympialaiset on järjestetty ensimmäisen kerran vuonna 1994, jolloin Helsingin EM-kisoihin vapaaehtoistyöhön suunnannut nuorisoryhmä halusi kehittää kotiseuraansa uutta lastentapahtumaa. Tästä ajatuksesta syntyi Miniolympialaiset, joissa tärkeintä on onnistumisen ilo ja eri yleisurheilulajien kokeilu. 1990-luvulla tapahtumaa pidettiin vuosittain, mutta 2000-luvulta lähtien sitä on järjestetty muutamien vuosien välein.

Miniolympialaiset starttaavat juhlallisesti alkumarssilla, olympialipun nostolla sekä yhteisellä alkulämmittelyllä. Näiden jälkeen lähdetään suorittamaan tehtäviä.

Miniolympialaiset ovat koko perheen tapahtuma, johon saavat tulla kaikki halukkaat eikä osallistuminen vaadi ennakkoilmoittautumista. Jokainen osallistuja palkitaan, ja palkintojaon jakamassa Ilmajoen Kisailijoiden oma kasvatti Rami Kankaanpää. Paikalla on myös kioski.